keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Pukinkonttia täytellään

Tämähän on perinteisesti sitä aikaa vuodesta kun kummasti alkaa kasaantumaan kaikenlaisia käsitöitä, joita pitäisi enne joulua ehtiä toteuttaa... Luulin jo että tänä vuonna osaisin ottaa rauhallisemmin ja jättää suunnitelmat vähemmälle. Tämä loppuraskaus kun ei oikein ole herkkua... Niin kuin ei ole ollut kyllä koko raskaus muutenkaan. Yritän kuitenkin tehdä käsitöitä niin paljon kuin väsymykseltäni ja Ukon hoidolta ehdin.
Kummitytölle tein koevedoksen välihaalarista, koska toiveissa oli velour-haalari ja halusin kokeilla ensin kaava sopivuutta. Tämä haalari on siis tehty Metsolan joustofroteesta uusimman Ottobre-lehden haalarikaavalla. Vähän kaavaa voisi vielä kaventaa ja resorit teen joululahjaversioon reilusti kapeammat ja pidemmät.

Haalari on kokoa 86 ja siinä on kyllä hyvin reilu mitoitus, kun alkuperäisellä ohjeella tehtynä haalarissa oli vuorikin. Nyt vain jostain kivaa velouria ostamaan;) tai uskaltaisikohan kokeilla ihan merinovillaneuloksesta...

Hain eilen saumurin ja ompelukoneen huollosta Oulun ompelutalosta. Saumuri ei kuitenkaan totellut käskyjäni, enkä saanut sillä vieläkään sitä kesken jäänyttä pikkuvaippaa ommeltua valmiiksi. Sain kyllä kaksi neulaa poikki...:(. Vein koneen tänään takaisin huoltoon ja terä teroitettiin uusiksi. Sain samalla reissulla tietää myös,että olin ommellut koko ajan rullapäärme-asetuksilla:D. Korjaaja ihmetteli miten oli saanut paksuja kestovaippoja ommeltua tuolla saumurilla... Nyt en meinaa uskaltaa kokeilla koko konetta, jos alkaa taas vain katkomaan neuloja... Ei oikein meinaa näissä hormonihöyryissä kestää nuita vastoinkäymisiä;D.

Ehkäpä huomenna rohkaistun ja kokeilen saada ne kaksi kesken jäänyttä vaippa valmiiksi. Hurjasti olisi muitakin kankaita odottamassa, joten ehkäpä laitan uudet kangassaksetkin huomenna testiin! Olen leikellyt kankaat tähän asti iha tavallisilla fiskarseilla ja nehän on todella surkeat kun nyt vertaa nuihin kunnollisiin...

2 kommenttia:

  1. Nätin haalarin olet tehnyt.
    Silloin kun on pieniä lapsia, joulukin on JOULU :)
    Vai on ollut rankkaa, toivottavasti tämä loppuraskaus kuluu pian ja menee hyvin.
    Jaksamista ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tosiaan oo oikeen mun kroppa tätä hommaa varten;) mutta onneksi tämä on vain väliaikaista! Ei vaan ihan niin helpolla pääse nyt kun on tuo pikkuvelikin tuossa seurana:) Eipä tässä enää montaa viikkoa olisi jäljellä tätä tuhinaa:) Sitten alkaakin taas omat tuhinansa... Täytyy ottaa nyt ilo irti niistä hetkistä kun jotain jaksaa tehdä eikä mihinkään satu.

      Poista

Kiitos kommentistasi!